2 березня перші особи Херсону предстануть перед судом

Херсонські чиновники ігнорують запити на публічну інформацію. Голову міської ради пана Володимир Миколаєнка та його заступницю Олену Рузгіс очікують в суді.

Справа ненадання інформації про контракт, між міськрадою та директоркою школи №52 вже більше півроку знаходиться на контролі ГО “Поряд з вами” та Інформаційного агентства.

Другого березня 2017 року у Херсонському міському суді будуть розглядатися адміністративні справи по притягненню до відповідальності перших осіб Херсону. В обох випадках позивачем є Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

17 жовтня 2017 року на Володимира Миколаєнка складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 188-40 КУпАП (невиконання законних вимог Представника Уповноваженого). Також 17 жовтня було складано протокол про адміністративне порушення за частиною другою статті 212-3 КУпАП (необгрунтоване віднесення інформації до інформації з обмеженим доступом) і на зазначену вище пані Олену Рузгіс, яка виконує обов’язки заступника міського голови та очолює Управління соціальної політики.

Варто зазначити, що у пана Голови, як і в його заступниці було багато часу на вирішення питання.
Отже, відповідно до реєстру призначених засідань, пана Володимира Миколаєнка суддя Бочко очікує об тринадцятій, а пані Олену Рузгіс – суддя Зубов о чотирнадцятій пополудні, другого березня 2017 року.

Адреса суду: м. Херсон, вул. Маяковського, 6/29.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*