Херсонська чиновниця притягнута до відповідальності за неправомірне приховування публічної інформації

Представник Уповноваженого Верховної ради України з прав людини звернувся до мера Херсону пана Володимира Миколаєнка з вимогою забезпечити приїзд до офісу Секретаріату (Київ, Інститутська, 21\8)  заступниці голови Херсонської міської ради пані Олени Рузгіс з приводу надання пояснень та оформлення адміністративного стягнення за фактом неправомірного приховування публічної інформації – даних трудового контракту з директоркою Херсонської школи №52.  Про це повідомляє Інформаційне агентство “Поряд з вами”.

Ініціатором конфлікту виявилася директорка школи №52, яка на вимогу завуча цієї школи щодо надання копії трудового контракту директорки з мерією, повідомила, що контракт є конфіденційною інформацією. Після звернення завуча школи пані Галини Попової за допомогою до журналістів Інформаційної агенції “Поряд з вами”.

За копією трудового контракту було спрямовано листа на міськраду Херсону.

Олена Рузгіс (city.kherson.ua)

В отриманому у відповідь листі виконуюча обов’язки заступника міського голови Херсону пані Олена Рузгіс відмовилася виконати запит, проігнорувала вимоги закону та послалася на договірні  “додержання конфіденційності умов”, через які переспрямувала запитувачів до керівника школи.

Подібні дії чиновниці є безпідставним затягуванням часу в отримання запитуваної інформації і безумовним порушенням прямих вимог статті 6 Закону України про доступ до публічної інформації. Наша юридична служба підготувала для Інформаційного агентства “Поряд з вами” лист-скаргу на офіс Уповноваженого Верховної ради з прав людини, і сподіваємося, що редакція, попри негаразди, вже у найближчий час отримає запитувану інформацію.

Громадська організація “Поряд з вами” із сумом констатує те, що неймовірно низький рівень фаху та відповідальності з боку чиновників у регіонах ніяк не сприяє реформуванню держави.  У першу чергу це помітно у співвідношеннях громадянин-держава. 

Наголошуємо, що фахівці нашої організації і надалі будуть відстежувати зловживання посадовців, притягати останніх до відповідальності.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*