Виявлено дискримінаційне ставлення Управління інформаційного забезпечення КМДА до журналістів

Після переведення з 18 березня Київського транспорту у спецрежим, спрямованого для перевезення визначених категорій пасажирів, які забеспечують життедіяльність міста, Управління інформаційного забезпечення КМДА на офіційному сайті (за адресою: https://bit.ly/2XfH7yo (вже не активно), новина про подію від ІМІ: https://bit.ly/34gFi5R) було оприлюднено порядок отримання спецквитків для редакцій.

22.03.2020 року, відповідно до інструкції, оприлюдненої на сайті КМДА, до Управління інформаційного забезпечення КМДА редактор Інформаційного агентства “Поряд з вами” спрямував замовлення на два спецквитки для проїзду журналістів у [спец]транспорті.

Наступного дня, під час контрольного прозвону до Управління, працівник (не назвалась) запевнила, що замовлення отримано, зареєстровано і при обробці, працівники управління зв’яжуться з уповноваженою особою для щодо отримання спецквитків.

Нажаль, а ні наступного дня, а ні за тиждень редакція квитки так і не отримали, хоча 24 березня було додатково відправлено до зазначеного Управління КМДА електронного листа-нагадування, і тоді ж, а також і 26 березня безпосередньо дзвонили з питанням щодо отримання спецквитків.

26 березня працівник Управління повідомила, що спецквитків для журналістів немає і вже не буде.

Оскільки за нашими даними колеги-журналісти з інших видань, які подавали замовлення пізніше, квитки отримали, виникла підозра щодо дискримінації за професією.

31 березня Голова Громадської організації “Поряд з вами” звернувся до Управління з вимогою офіційного пояснення неотримання редакцією Інформаційного агентства спецквитків.

Відповідь на запит надійшла 07.04.2020 р. і, безумовно, підтвердила дискрімінаційне ставлення працівників Управління інформаційного забезпечення КМДА до журналістів.

Звернувшись до юристів Платформи прав людини, ми отримали підтвердження злочинних дій працівників Управління щодо перешкоджання журналістській діяльності і готуємо звернення до Генеральної прокуратури, з вимогою внесення даних до ЄРДР, відповідно до положень ст. 214 КПК України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*