Про скажений медіаактивізм та ганебні поштовхи до “іранізації” України

У відповідь на поширення низкою медіаорганізацій заяв, що фактично цькують журналісток 5 каналу, які вирішили на підтримку ЗСУ видати містецький календар “без цензури”, голова ГО “Поряд з вами” Олекса Ярославцев, який також є журналістом і керівником первинної організації Національної спілки журналістів України, висловився про неприпустимість подібних цькувань в українському медіапросторі.

Про це повідомляє Інформаційне агентство “Поряд з вами”.

“Як керівник медіа, первинної організації НСЖУ, і як голова громадської організації, можу зазначити, що виступаю категорично проти подібних засуджень, – зазначив Олекса Ярославцев. – Дівчата з 5 каналу – молодці. Їх треба підтримувати, їхній креатив рулить та надихає хлопців на фронті”.

Пан Олекса уточнив, що видання такого календаря – є креативною формою українського громадського активізму. І якщо не казати про фахову належність моделей, звичайно, з журналістикою тут немає нічого спільного.

“Це є звичайний громадський активізм – той самий, про який ми, громадяни України, домовилися ще початку війни: “для наближення нашої перемоги працюй і роби, що вмієш найкраще”. В них працює креатив та здорова навіженість. Подібні ж цькування можна порівняти з сумним іранським перетворенням колись розвинутого суспільства. Так, медіаактивісти, що підписали ті цькування, займаються, так би мовити “іранізацією” України. Ось це як раз і гидко”,- зазначив пан Олекса.

Нагадаємо, 7 грудня 2022 року керівники ГО “Детектор медіа”, Центру прав людини Zmina, ГО “Жінки в медіа”, ГО “ІРРП”, ГО “Ла Страда-Україна” та деяких інших виступили з осудною заявою та вимогою до Комісії з журналістської етики дати оцінку законності й етичності дій 5 каналу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*