У ГО “Поряд з вами” створено підрозіл захисту прав свавільно засуджених

Громадська організація “Поряд з вами” з самого початку існування приділяє суттєву увагу проблематиці в Україні такого явища, як засуджені за сумнівними вироками. Як повідомив голова організації Олекса Ярославцев, створення підрозідлу – це лише формалізація існуючого напрямку роботи, підведення під кола обов’язків діючих ефективних механізмів функціонування організації.

Андрій Діденко

Призначення ж на посаду керівника підрозділу відомого в Україні правозахисника – Андрія Діденка говорить у першу чергу про масштаби діяльності:

– В нашій країні тисячі осіб засуджені за судовими рішеннями, які викликають розумний сумнів щодо своєї справедливості,- пояснює Андрій Діденко.- Сотні людей відбувають покарання, зокрема й засуджені до вищої міри – розстрілу, довічного позбавлення волі за злочини, які вони не скоювали. Наша організація береться за такі справи: безнадійні; там де люди втратили віру у справедливість, де використані всі національні процедури судового захисту. Наша мета – виправдувальні судові рішення свавільно засуджених.

Офіційна сторінка Фонду “Захист свавільно засуджених”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*