Андрій ДІДЕНКО: На які потреби нам необхідне фінансування прямо зараз?

Андрій Діденко

В провадженні Фонду «Захисту свавільно засуджених» на сьогоднішній день перебувають 13 кримінальних справ засуджених на довічний термін покарання. Всі особи були засуджені в рамках кримінального процесу (КПК) редакції 1961 року, тобто ще за радянських часів. Всі ці справи викликають розумний сумнів щодо своєї справедливості. Це 8 справ фотовиставки, яка перебувала в стінах парламенту в рамках лобіювання законопроекту №2033а (https://is.gd/sNI9wK), а також нові стенди, які вже були застосовані під час публічних заходів (проекту «Довічно-важливо»( https://is.gd/ezntKZ), вуличної  акції під Верховною Радою (https://is.gd/0FAs8v), НЕконференції).

Це справи Олександра Рафальського, Володимира Панасенка, Максима Орлова, В’ячеслава Полішка, Мераба Суслова, Станіслава Левенця, Олександра Ощепкова, Ігоря Вовкодава, Миколи Сливоцького, Олександра Бахмача, Рашидбека Ісакова, Івана Покотила і Ярослава Мисяка.

І одна справа також засудженого на довічний термін, який потребує негайної медичної допомоги, його життю і здоров’ю загрожує небезпека.

Тільки стосовно шістьох справ в нас вистачило коштів на медіапідтримку. По двох справах  повноцінні журналістські розслідування – Рафальського (створено два фільми (https://is.gd/eEwJNb, https://is.gd/w6xhNg) (останній фільм «Олександр Рафальський. Довічне позбавлення волі» перекладений англійською і презентований в рамках міжнародної конференції стосовно засуджених довічно в Єревані: https://is.gd/QGIrEu) і Панасенка (https://is.gd/NN2yM0, з презентацією фільму у Львові: https://is.gd/Tu7jgV)

Відеоматеріал по справах Орлова (https://is.gd/ctDqqE) , Ісакова (https://is.gd/XjtH2D), Суслова (https://is.gd/FgNSsE) і Мисяка (https://is.gd/KnyCLK) презентовані на різного роду медіа майданчиках від офісу Омбудсмена, до НЕконференції, панельної дискусії в рамках Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Необхідно

Крім коштів на лобіювання в парламенті законодавчих ініціатив, необхідно досліджувати кожну справу окремо в рамках журналістських розслідувань. Для цього потрібно зустрічатися з самим засудженим в установі виконання покарань, і іншими особами на волі які можуть надавати свідчення стосовно невинуватості, особливо з тими які не були допитані в судах, досліджувати матеріали і створювати повноцінні документальні фільми. Перекладати їх для європейської спільноти і презентувати як в українських, так і закордонних медіамайданчиках; ініціювати і відвідувати судові процеси в рамках чинного законодавства.

Наступний публічний медіа захід з 23 по 30 березня в Києві – відкриття Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA і вже традиціно панельна дискусія «Право на справедливий суд». 

Для цього потрібно продовжувати працювати, бути мобільними і мати кошти на організаційну складову всього того обсягу справ. При відсутності благодії підтримувати якісне реагування вкрай важко. 

Підтримати Фонд можна декількома шляхами

Безготівково переказав гроші з рахунку на рахунок, зазначивши платіж як благодію.
З-за кордону, напевно, буде потрібен договір. Для цього просимо зв’язатися з нами через e-mail, договір оформимо за короткий час, підпишемо в електронний спосіб.
Звісно, на зазначений нижче рахунок можна переказувати гроші і за допомогою терміналів оплати.

Рахунок у гривні:
IBAN: UA253007110000026005052687664 (Поточний рахунок)

Рахунок USD:
Company Name NGO PORYAD Z VAMY (NEAR WITH YOU)
The bank account of the company: 26002052691567
Name of the bank JSC CB “PRIVATBANK”, 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE
SWIFT Code банку/Bank SWIFT Code PBANUA2X
Company address: UA, 01001, Kyiv, Mykhailovsky Lane 12 office 2
IBAN Code UA243007110000026002052691567


Другий варіант – цільовим переказом на картку або навіть звичайним поповненням мобільного телефону +38(067)921-26-52.
Будь ласка, після переказу відразу пишіть сповіщення від кого із зазначенням суми.

Або скориставшись кнопкою:

Невеличка підтримка від друзів завжди спонукає до добрих справ у відповідь.
Нажаль, далеко не кожна людина може дозволити собі свій власний захист.

Читати ще: Інформація про організаційні засади діяльності Підрозділу

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*